创建博客 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英语教师网的博客

让英语教学变的更轻松

 
 
 

日志

 
 

高一英语外研版必修2 Module4 Fine Arts- Western,Chinese and Pop Arts教案  

2010-09-26 16:30:38|  分类: 教案 |  标签: |举报 |字号 订阅

更多精彩;英语教师网   英语教师网论坛 


课题 Module 4 Fine Arts—Western, Chinese and Pop Arts Period One
(Book Two)
教学
总体
框架 第一课时:Introduction, Reading and vocabulary, Function
 第二课时:Listening and vocabulary, Everyday English, Speaking
 第三课时:Grammar1 & Grammar 2 and Vocabulary
 第四课时:Writing
 第五课时:阶段检测评价课
模块
教学
目标 Aimed at carrying out quality education, based on students’ development, letting students grasp the vocabulary, grammar, function in this module, strengthening students’ language skills in listening, speaking, reading and writing set in this module, developing students learning strategies.
Through learning this module, students are expected to learn about the artists and their painting styles, be capable of introducing their favorite artists and their works, be interested in art, improve their aesthetic consciousness, love life and develop their sense of cooperation.
Aimed to cultivate students’ integrated language capability in various student-centered tasks or activities.



时 多维教学目标:(配课件)
Language objectives:
To enable the students to grasp the new works, phrases and the structures to give opinions about likes and dislikes
Skill objectives:
To enable the students to match descriptions with paintings, choosing the correct answers and filling in the form in the aspect of reading
To enable the students to give opinions about certain paintings
tools do the artists use to create a Chinese traditional painting?
T: Yes, Xuan paper, a soft brush and ink are needed.
 T: Do you want to enjoy more artists’ works? OK. Today, we’ll learn more about some western and Chinese arts and artists. First, let’s learn some new words.
I’ll make sure that the students work in pairs to catch the meanings of the words on the screen and pronounce them correctly.
(We can also lead in by way of a short video showing painting.)
Step 2. While—reading
1)I’ll  ③She __________________(被认为是个可爱的孩子).
  ⑵with复合结构⑥Tom came in, and there was a baseball bat in his hand.
Tom came in, with a baseball ____ ____ ____.
⑶aim 以…为目标;意欲;打算
①Pop art (from the word “popular”) was an important modern art movement that attempted to show ordinary twentieth-century city life.
Pop art (from the word “popular”) was an important modern art movement that ____ ____ show ordinary twentieth-century city life.
②Our aim is to start and run our own company.
We ____ ____ start and run our own company.
③I’m aiming at losing 4 kg before the summer holidays.
I ____ ____ ____ lose 4 kg before the summer holidays.
⑷stand 忍受
①I don’t like that picture of a golden-haired girl.
I can’t ____ that picture of a golden-haired girl.
②We have to put up with her bad temper.
We have to ____ her bad temper.
③I can’t stand working in the extreme heat for several hours.(英译汉)
_________________________________________________
⑸I got bored of looking at pictures all the time.
I ____ ____ ____consider: consider sb./sth. to be adj./n.
with复合结构: with+宾语+宾补(adj./adv./prep. Phrase/-ing/-ed/inf.)
aim v./n. aim to do sth. aim at doing sth.
stand+n./doing sth.
get tired of/get bored of “厌烦……”
develop an interest in“养成对……的兴趣”

课题实施效果与反思 In the process of leading in, students are familiar with the paintings and the artists, so the pictures can easily arouse their interest and desire to participate. In the process of while-reading, pay attention to the developing of students reading strategies. In the process dealing with language points, setting the new words in a context helps the students learn and comprehend the meaning and the usage of them. In the discussion about their favorite paintings, some students are reluctant to speak, partly because of their lack of knowledge of painting; most students can communicate with their partners or group members after learning the reading materials. The task of assignment is set for the sake of the To enable the students to give opinions about certain paintings
Culture awareness, emotions and attitudes objectives:
To enable the students to have ability to enjoy and evaluate various paintings and drawings
To enable the students to be able to find the beautiful scenes around us, love art and love life
To develop the students’ capability and awareness of co-operation and competition in their study by pair work or group work.Step1. Revision
I’ll let some students display their favorite paintings or artists and give their opinions about their favorite paintings or artists.
Step2. Pre-listening
 ⑴I’ll show some pictures on the screen; that is, a watercolor, an oil painting, a portrait, a landscape, an art gallery.
                 
  Through showing the pictures, I, together with the students study the new words,( watercolor, oil painting, portrait, landscape, art gallery), letting them pay attention to the pronunciation and the weak sounds/unstressed syllables of the   First let the students check their answers with their partners; then I’ll play the recording again for them to check; and then I’ll check the answers with the class.
  Then I’ll show the following sentences on the screen:
  ①Step4. Post-listening
  ⑴Let the students describe the Picture2 on Page36 in pairs.
⑵Act the dialogue out in pairs.
  ⑶Make up dialogues using the everyday English learned from the listening material.
Step5. Homework
 ⑴Look through the Cultural Corner and collect some works of Pablo Picasso or information about him on the Internet.
  ⑵ Look through the Cultural Corner and tell which picture below belongs to the “pink period”, Which one do you like best? Which do you like least? And give your opinions about the pictures.

1  

 2     3

Guernica

The day students are assigned to the first task; and the rest of the students to the second task.
实施效果与反思: At the start of the period, using the pictures to introduce the some of the new words in the listening material can arouse students’ interest and reduce the difficulty students have in listening to the material. Similarly, letting students look at the two pictures on Page36 and find out some similarities and differences can arouse their curiosity and reduce the difficulty of Question-- Which picture is the boy painting, Picture1 or Picture2? Say how you know this. In the process of while-listening, After showing the six sentences taken from the recording on the screen, then let students listen to the recording while listening to the recording, which helps students comprehend the everyday English according to the context. In the process of post-listening, the task of making up dialogues in pairs strengthen students’ cooperation in one aspect; meanwhile, students can grasp the usage of the everyday English. The task of assignment is set to make students learn more about art and artists and provides more chances for students to practice giving opinions. On the other hand, it is for the transition to the grammatical learning in the next period.
第三课时:Grammar1 & Grammar 2 and Vocabulary
多维教学目标:
Language objectives:
To enable the students to grasp the usage of –ing form acting as subjects and objects and the infinitive acting as objects.
To enable the students to grasp the usage of the new words and phrases.
Skill objectives:
To enable the students to understand the grammatical function of –ing form and the infinitive.
To enable the students to use –ing form and the infinitive correctly.
To enable the students to spell the new words correctly and comprehend the new words in the contexts.
Culture awareness, emotions and attitudes objectives:
To enable the students to have ability to enjoy the process of learning grammar and new words.
To develop the students’ capability and awareness of co-operation and competition in their study by pair work or group work.
教学重点:
To enable the students to grasp the usage of –ing form acting as subjects and objects and the infinitive acting as objects.
To enable the students to grasp the usage of the new words and phrases
Teaching procedures: PWP Teaching Model
Step1. Revision
  I’ll let some volunteers show their works about of Pablo Picasso or information about him on the Internet.
  Share some students’ opinions about their paintings and remind them to pay attention to the usage of –ing form or the infinitive in their speech.
  T: We want to share your opinions about some painting. Xiao Hua, which painting do like?
  Ss: I like/am fond of…
T: What do you think of it?
  Ss: I think…
Step2. Leading-in/Presenting
  I’ll show a series of sentences containing –ing form or the infinitive acting as subjects or objects on the students learning plan. And then let the students in groups discuss similarities and differences between the sentences and classify them according to their characteristics.
  1)A picture should attempt to show the “life” of its subject.
  2)He promised to take me around the art gallery.
  3)He boy is fond of drawing.
4)The boy suggests going to an art exhibition.
5)Painting is difficult for me.
6)Copying a picture is a good way to learn to paint.
7)I can’t stand listening to such noise all the time.
8)He is so interested in English that he will never get tired of practicing it with his classmates.
9) Pop art aimed to show ordinary twentieth-century city life.
10) The two cheats pretended to be working hard.
11) I happen to know the answer to your question.
12) The manager has agreed to improve the working conditions in the company.
13)She put off holding the class meeting.
14)My father has given up drinking.
15)The farmers went on working in the rain.
16)He welcomed the new students and then went on to explain the school rules.
17)Being late means waiting for another hour.
18)I meant to call on you on my way home.
19)I like swimming, playing tennis and things like that.
20)I like to see the children enjoying themselves.
Group One(verbs/verbal phrase + the infinitive as objects):1) attempt; 2)promise; 9)aim; 10)pretend; 11)happen; 12)agree
Group Two(verbs/ phrase + –ing form as objects): 4) suggest; 7)stand; 13)put off; 14).give up;3)be fond of; 8)get tired of
Group Three(verbs/verbal phrase + –ing form as objects/ the infinitive as objects): 15),16) go on; 17),18)mean; 19),20)like
Group Four (-ing form as subjects): 5)painting; 6)copying a picture; 17)being late
Then let the students continue discussing in groups and then give them a listing task, that is, adding as many verbs or phrases as they can to Groups1-3.
Group One只能用不定式作宾语的动词:refuse, promise, pretend, wish, hope, agree, ask, decide, expect, manage, offer, afford, agree, ask ,beg, care, choose, dare, desire, determine , fail, learn , prepare, plan, long, happen, seem…
Group Two只能用v-ing 形式作宾语的动词或短语:admit, avoid, appreciate, keep, consider, delay, enjoy, escape, excuse, finish, imagine, mention, mind, miss, practice, permit, risk ,suggest, advise, allow, permit…
feel like, give up, put off , can’t help (禁不住), can’t stand (无法忍受) , be busy in, be worth, lead to, look forward to, devote...to, stick to, be used to, get down to, object to, pay attention to…
Group Three
1)能用不定式又能用v-ing 形式,并且意义差异不大的动词:prefer, continue, like, hate, love
2)既可接不定式又可接v-ing 形式,但含义不同的动词有:remember, forget, try, go on, mean, regret…
Step3. Practice
   ⑴First divide students into five parts(1-5), each part assigned to words of Groups1-5 respectively, and then let them work in pairs to choose some of the words belonging to their group, making sentences or dialogues.
   ⑵Multiple choice and complete the sentences with the correct forms of the words in the brackets.( Pair work)
1.— You were brave enough to raise objections at the meeting .  
— Well , now I regret _____ that .
A. to do    B. to be doing     C. to have done      D. doing
2.The squirrel was so lucky that it just missed ____.
    A. catching    B. being caught     C. to be caught    D. to catch
3.The teacher doesn’t permit ____ in class.
 A. shouting     B. shout         C. to shout       D. having shouted
4. —What makes you so happy?
— ____.
A. Passing the driving test        B. Because I’ve passed the driving test
C. For passing the driving test     D. Pass the driving test
5.I forgot _____ (buy) the book, so I have to borrow one.
6.Please remember____ (turn off) the light when you leave.
7.Try _____ (knock) at the back door and see whether he is in or not.
8.We must try ____ (come) here as early as possible.
9.What do you mean ___ ( do) with it?
10.I won’t stay if it means ____(listen) to another dull talk.
11.He refused ____ (tell) me the truth of the incident.
12.He has given up ____ (drink) for a long time.
Step4.Presenting the words and phrases to be learned.
  First I’ll present the usage of words to the students and then let them in pairs practice them in the context by way of completing sentences.
1)delightful adj. 令人愉快的;可爱的
delight vt. 使高兴
delight n. 欣喜;喜悦;使人高兴的事
take delight in 以……为乐
to one’s delight 令人高兴的事
delighted adj. 愉快的;高兴的
be delighted to do sth./ that…/at/by/with
①He played a ____ melody on his flute.
他用笛子吹奏了欢快的曲调。
②He was a most delightful companion, full of wit and humor.   
他是一个很惹人喜爱的同伴,十分机智幽默。
③____ ____ ____, our football team won.
令我们高兴的是,我们的足球队赢了。
④The clown ____ the audience.
小丑逗乐了观众。
⑤We were ____ ____ read your novel.
我们很高兴拜读你的小说。
2) scene n. 景色;风景;场;场面
scenery, scene, view, landscape和sight辨析
(1)scenery风景,景色。指某地的整个自然风景,事风景的总称。
(2)scene指具有一定特征的各种可见的景色,也常指事件或故事发生的地点,还有场景、场面之意。
(3)view指从某一角度或某一距离看到的景色,还有观点、看法之意。
(4)landscape通常指陆地上的风景,也可指风景画。
(5)sight表示“风景名胜、视力,视野”。
①The ____ of this play is set in Ireland.
这出戏的场景是在爱尔兰。

路上看热闹的人熙熙攘攘。
③They are campaigning against experiments on ____ ____.
他们正在开展反对用活动物做实验的运动。
4) observe vt. 观察;注意到;遵守;庆祝
observe sb. do sth./doing sth./done 看到某人做某事/正在做某事/被……
①He observed a stranger ____ with Mary.
他看到一个陌生人在和玛丽说话。
②I observed him ____ at the gate.
我看到他在门口停下来。
5adopt vt. 采用;收养
adopt an idea   采纳意见
adopt a child   领养孩子
①Our boss will ____ ____ ____.
我们的老板会采纳我们的建议。
②He refused ____ ____ the orphan.
他拒绝领养这个孤儿。
6)aim v. 以……为目标;打算;意欲
     n. 目的;目标;瞄准
aim to do sth. 立志做某事;意欲做某事
aim (…) at … 把……瞄准……;旨在;针对
①I ____ ____ ____ a top student in our class.
我立志要在班里做一个优秀的学生。
②The government took new measures, ____ ____ deal with the financial crisis.
政府采取了新的措施来应对这场金融危机。
③The program ____ ____ ____ young teenagers.
这个节目是面向青少年的。
7)stand vt.  (常用于否定句或疑问句)忍受,容忍
stand sb./sth.   忍受某人/某事
stand doing sth. 忍受做某事
①I just can’t stand the cold.
我受不了那么冷。
②She can’t stand ____ ____ ____ ____.
她受不了在这家工厂工作。
8) destroy vt. 破坏;毁坏

destroy表示“毁坏”, 通常指彻底的毁掉或毁灭, 往往暗示无法或很难修复,也可用于损坏抽象的东西,比如名誉、计划、努力等。
①The fire ____ ____ ____ ____.
大火毁了这个森林。
②He didn’t mean ____ ____ ____.
他并不是存心摧毁我们的希望。
9) take turns 轮流
take turns to do sth./take turns at doing sth. 轮流做某事
by turns           轮流地;时而……,时而……
①The doctors ____ ____ _____ joining in the mobile medical team now.
医生们轮流参加巡回医疗队。
②We agreed ____ ____ ____ ____ clean the classroom.
我们同意轮流打扫教室。
③He gets cheerful and sad ____ ____.
他的情绪高一阵低一阵。
Step5.Homework
Recite the following pithy formula:
接不定式作宾语的动词
【速记口诀】
同意提出学会的打算,要求答应来帮忙。
准备决定遭拒绝,敢于设法有希望。
未能做到莫假装,选择破釜沉舟当自强。
offer(提出), learn(学会), intend, plan(打算), demand, ask(要求), promise (答应), help (帮忙), prepare (准备), decide, determine (决定), refuse (拒绝), dare(敢于), manage(设法), wish, hope want, expect(希望,想要), fail, pretend (假装), choose(甘愿)
接动名词作宾语的动词
【速记口诀】
建议停止享受--想象完成逃跑
(suggest, advise, stop, resist, enjoy, imagine, finish, escape)
承认借口--推迟实践
(admit, excuse, delay, practice)
认为应该保持头脑清醒--懂得避免冒险
(consider, keep, mind, understand, avoid, miss, risk)

实施效果与反思: In the process, through various ways of presenting and practices, according to the cognitive learning of students, with the inductive and deduction method, students with different characteristic and levels can obtain much in the process of learning grammar and words; meanwhile, students can keep interested and participate in the individual work, pair work and group work.
heart and lung diseases.
The concluding sentence(结论句): It is clearly known as one of the chief causes of death in our society.
段落中的主题句(topic sentence)是全段的统领,它说明段落的中心思想和作者写作的目的。段落的其余句子必须与主题句密切相关,共同阐明、证实主题句。因此,主题句具有概括性,支配段落中其他各句的走句。有时,段落中没有结论句。
Step2. While-writing
⑴After making sure students know what a topic sentence is, what the structure of a paragraph is, I’ll let them in pairs identify the topic sentences in paragraphs on the students learning plan. Meanwhile, remind students that sometimes topic sentences lies at the end of a paragraph, or even in the middle of a paragraph.
Exercise One:
Read the following paragraphs and underline the topic sentence.
1)But no matter what it is called, all polyester has certain good points. It does not wrinkle easily. It dries quickly after it is washed. It holds its shape. It is strong and keeps its colors well.
2)Names usually have origins, especially for Indians. Indians with distinctive physical characteristics, might be given names such as Big Foot or Crooked Leg. If there had been a big storm on the day of a baby’s birth, the baby might have been named Thundercloud. Grey Eagle, Red-Dog, Big Bear, and Spotted Wolf are examples of Indian names after animals.
3) Electric products are closely connected with our lives. Electric alarm clocks and music pouring from our radio awaken us; we brush our teeth with an electric toothbrush, and shave with an electric razor. We read today’s headlines from newspapers printed on huge electric presses, and we write a letter on our electric typewriter before leaving for work to operate a computer and word processor.
4) Suppose you’re playing a game. You make a silly mistake and lose. Do you become angry?Or can you laugh at yourself and hope to do better next time? Suppose you are at a special dinner. You accidentally spill some food. Why keep worrying about how clumsy you look?Why not laugh it off and enjoy yourself anyway?If you can, it’s good sign you’ve really grown up.
Exercise Two:
Read the following paragraph carefully and select the best topic sentence from the four possible answers that follow the paragraph.
1)Topic sentence:_____________________________________
I love sunny days because they are ideal for outings. I remember the sunny weekend when two roommates and I had a marvelous time in the old Summer Palace. Under the blue sky, the trees are bathed in golden light. On rainy days, I enjoy the sound of raindrops beating on the windowpanes. I watch the rain washing the trees and grass clean, knowing they will glitter when it clears up and hoping a rainbow will follow. In winter, a heavy snowfall offers a different type of pleasure. Cold as it often is, I always go outdoors and leave my footprints in the thick snow while throwing snowballs and making snowmen with my fellow students.
A. A person should learn to be happy in all weathers.
B. One’s mood should not be affected by bad weather.
C. People usually prefer fine weather to severe weather.
D. I enjoy both sunny weather and rainy or snowy weather.
2) Topic sentence: ______________________________________                                 
On a cloudy day the clouds hide the sun, but the sun is always there. The clouds of thoughts, worries and desires cover and hide our happiness. We have to get rid of them in order to experience it. Then the happiness that lies in the soul and is always there will give us warmth. Also, happiness does not depend on circumstances. Objects and events are not its causes. It is dependent only on one thing: the peace in our mind. This means that in order to experience happiness intentionally, we have to make our mind silent, calm and relaxed. This happiness I am talking about is constant and existing for ever. It is our nature; only our thoughts stand in our way of experiencing it. Drive away the thoughts and you are happy.
A. Happiness always gives us warmth.
B. Happiness can be found everywhere.
C. Happiness is not dependent on our mind.
D. Happiness is inside us and is not far away.
  Exercise Three:
  Look at the sentences below. Put them into the right order to make a paragraph. Find the topic sentence first.
1)①Their painting were realistic, but the painters also wanted to show their feelings about the landscape.
②These artists painted with watercolors and inks, using soft brushes.
③Chinese landscape painting was at its best over a thousand years ago, in the time of the Song landscape artists.
④They were very successful in achieving both aims.
Keys: ③②①④
2)①Also, most English men will open a door for a woman or offer their seat to a woman, and so will most Americans.
 ②The Americans and the British not only speak the same language but also share a large number of social customs.
③For example, in both America and England, people shake hands when they meet each other for the first time.
④Promptness is important both in England and in America.
⑤That is, if a dinner invitation is for 7 o’clock, the dinner guest either arrives close to that time or calls up to explain his delay.
Keys: ②③①④⑤
⑵Now I’ll divide the students into three big groups, each group assigned one topic sentence, the students in each group will write a paragraph beginning with the topic sentence individually. Then they will exchange their work with their partner for peer correction of language and structure. And then exchange their work with students from other groups for peer correction of language and structure.
Topic sentences:
①Everyone agrees that traditional Chinese painting is very beautiful.
②Television can also play an educational role in our daily life.
③However,television can also be harmful.
Step3. Post-
1._______ (模仿)parents’ acts and words is very helpful for children to learn. 
2.She strongly _______ (憎恶)being spoken to like that.     
3.I was ________ (高兴的)to be invited to her party.      
4.The scientists _______ (观察)the behavior of the mice after they were given the drug. 
5.The Chinese gymnastic team ______ (实现)their dream at the 2008 Olympic Games.
6.The poor couple found great difficulty in ________(收养) the little girl.     
7.The Japanese language has different __________ (表达)of politeness.          
8.The westerners _________ (传统)eat turkey on Thanksgiving Day.         
9.The villagers were shocked at the sight of the________(毁坏)village after the earthquake.                                                             
10.They considered all the economic _______ (方面) of buying a famous car.
II.单项选择(每题1分,共15分)
11.John received an invitation to dinner, and with his work ________, he gladly accepted it.
A. finished                 B. finishing              
C. having finished           D. was finished
12.My son aims ___ a doctor after graduation.

C. were realized          D. were come true
18.— Robert is indeed a wise man.
  —Oh, yes. How often I have regretted ______ his advice!
A. to take                 B. taking               
C. not to take              D. not taking
19.Susan wanted to be independent of her parents. She tried ____alone, but she didn’t like it and moved back home.          
A. living                 B. to live       
C. to be living             D. having lived
20.Many people observed the thief ______ something from the lady’s bag, but no one stopped him ____ that.
A. steal; to do            B. to steal; doing 
C. stealing; do           D. steal; doing
21.—You’ve done a very good job. I’m quite satisfied.
— _______
A. We could have done better.       
B. Do you think so?
C. Thanks for your compliment.     
D. You must be joking.
22.You can not _____him _____a selfish man though he looks cold.
A. consider; be  B. look on; to be 
C. think of; with        D. consider; \
23.— What do you _____ the film Shark?
  —More than exciting!
A. find out                B. consider as   
C. deal with               D. make of
24.—Jack can’t attend the party tonight.
—But he _____ to come.
A. refused      B. suggested     C. can’t stand     D. promised
25.The fire in the south of the country ____ the whole forest.
A. destroyed             B. hurt
C. damaged              D. injured
III.完形填空(共20小题;每小题l分,满分20分)
 阅读下面短文,掌握其大意,然后从26-45各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Leonardo da Vinci began painting the Mona Lisa in 1503. He was working  26  a special painting for a church at that time 27 the church painting was not 28 well. An Italian business man asked da Vinci to paint a picture of his second 29 . This is the woman who  30 be seen in the Mona Lisa.
All in all, the Mona Lisa is a very good example of da Vinci’s  31 and it satisfied the husband. Leonardo da Vinci used  32  and light in a clever 33 in the painting. Leonardo da Vinci loved science and  34  . Right away a person can see that there is a lot of geometry(几何)in the Mona Lisa. The face of the Mona Lisa is made of many circles and  35 shapes like 36 .
30. A. must    B. should    C. might    D. can
31. A. works   B. jobs     C. novels    D. photos
32. A. heaviness  B. black    C. darkness    D. oils
33. A. way    B. picture    C. hand    D. eye
34. A. chemistry  B. maths    C. geography   D. biology
35. A. square   B. round    C. long     D. egg
36. A. balls    B. sticks    C. vases    D. boxes
37. A. smile   B. shout     C. cry      D. anger
38. A. church   B. painting    C .sofa     D. house
39. A. rivers   B. buildings   C. mountains   D. people
40. A. by and by  B. little and little    C. over and over  D. up and down
41. A. on    B. by     C. to     D. beyond
42. A. caught   B. held     C. supported   D. hung
43. A. painting   B. living    C. smiling    D. sitting
44. A. women   B. actresses    C. girls     D. models
45. A. they are being painting     B. painting
C. they are being painted            D. they have painted
IV. 书面表达(20分)
  根据下面的提示,写一篇介绍画家齐白石的短文。
 1. 齐白石(1864--1957)是我国最伟大的画家之一。
2. 湖南湘潭人。家境贫困,仅在12岁前随外祖父读过一段私塾。年青时作过木匠。
3. 在1902-1909年之间游历祖国各地, 画了很多山水画。
3. 后来他的兴趣转向画日常生活中的简单事物,如蔬菜,花鸟,昆虫等。
4. 《白菜》是他的一幅著名作品。画上,在大白菜旁边的小昆虫两眼盯着白菜,显出对白菜极大的兴趣。
5. 齐白石的画常常给观众留下想象的空间。
提示:私塾 private school; 木匠carpenter; 昆虫 insect;  白菜 cabbage
字数:100词左右

 

 

 

Keys:
I.1.Imitating 2.dislikes 3. delighted 4. observed 5. realized 6. adopting 7. expressions 8. traditionally 9. destroyed 10. aspects
II.11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.B 17.C 18.D 19.A 20.D 21.C 22.D 23.D 24.D 25.A
III.26-30. CABDC 31-35. ACABB 36-40. AABCC 41-45. CBDDC
IV.参考答案
Qi Baishi (1863-1957) was one of China’s greatest painters. He was born in a farmer’s family in Xiangtan, Hunan province. He had only studied in a private school from his grandfather before he was twelve.
He worked as a carpenter when he was young. Between 1902 and 1909, he traveled across the country and painted many landscapes. His interest changed later to simple things from everyday life, such as vegetables, flowers, birds and insects. Cabbage is a well-known example of his work. The little insect in the picture fixed its eyes on the cabbage, which shows great interest in the cabbage. Qi Baishi’s paintings often leave the audience thinking.

  评论这张
 
阅读(614)| 评论(0)
|      
推荐 转载

历史上的今天

最近读者

热度

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2014